Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
50 dkg kakastaréj, 50 dkg zúza, nyak, láb, kakastöke vegyesen, 1 dl száraz vörösbor, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só, bors, pirospaprika |
Az alkatrészeket megmosom, megtisztítom, lekaparom, ami nagyobb darab, több darabra vágom. Forró zsíron megfonnyasztom a kockára vágott hagymát, hozzáteszem az aprólékot, és néhány percig együtt keverem, pirítom. Ezután meghintem pirospaprikával, elkeverem, megsózom, meghintem borssal, aláöntöm a bort és ha nem lepné el, kevés vizet is. Hozzáteszem a megtisztított, szétzúzott fokhagymát és fedő alatt, csendes forrásban félpuhára főzöm. Közben a zöldpaprikát megmosom, kicsumázom, felszeletelem és a héjától megfosztott, felszeletelt paradicsommal együtt a pörkölthöz adom. Megszórom még egy kávéskanál pirospaprikával, és készre főzöm. Ha sok lé marad alatta, fedő nélkül elpárologtatom, ha viszont elfővi, kevés vízzel apránként pótolom. Nokedlivel tálalom, uborkasalátát adok hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|